16.30 – 17.30 uur
Krupa & The Genes

Maarten Hogenhuis altsaxofoon
Omar Ka zang
Anton Goudsmit  gitaar
Raphael Vanoli  gitaar
Sean Fasciani  bas & moog
Stefan Kruger drums
Joost Patocka drums

Twee vooraanstaande Nederlandse drummers bundelen de krachten in Krupa & The Genes. Stefan Kruger stond aan de wieg van New Cool Collective en Zuco 103, Joost Patočka begeleidde onder meer Kurt Rosenwinkel en Rita Reys.
Krupa & The Genes is een ware supergroep, een septet met enkele van de meest in het oog springende bandleiders uit de Nederlandse scene: de andere leden zijn Anton Goudsmit (The Ploctones), Raphael Vanoli (Knalpot), Jasper Blom, Maarten Hogenhuis en Sean Fasciani. De dubbele bezetting op drums, maar ook op saxofoon en gitaar, garandeert een volvet bandgeluid waarin vooral de energie een vooraanstaande rol speelt. Groove, swing, jazz, afrobeat, het is allemaal op het podium terug te horen. Songtitels als Bessie’s Rage, Droplul, Zifeng en Mali Mokum verklappen al dat plezier hier voorop staat.

‘Invloeden strekken zich uit van afro-jungle, de swing uit de Krupa-glorietijd, swamprock, electro-groove en rock tot en met klassieke contrapunt. De dubbelbezetting genereert een lekker dampende volvette bandsound. Men gunt elkaar ruimte en avontuur, maar met name plezier’ – Jazzenzo

‘Krupa & The Genes presenteerde zich in het BIMHUIS en de première van het septet sloeg in als een bom. Dat belooft nog wat voor de komende jaren’ – Draaiomjeoren


18.00 – 19.00 uur
Carte Blanche Marcel Serierse

John Schröder gitaar, drums & keyboards
Marcel Serierse drums

Marcel Serierse (1962) studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Rotterdam en vervolgde zijn studie in New York bij onder anderen Steve Gadd en Mel Lewis. Al in zijn studietijd was hij actief als drummer in onder meer de bigband van Rob Madna en de Europese jeugdbigband, Eurojazz. Tijdens een Europese tournee met deze band ontving hij de Wessel Ilcken prijs.

Marcel Serierse een van de meest gevraagde studio- en live-drummers van Nederland.  Hij speelde met Chaka Kahn, Bob Brookmeyer, Toots Thielemans, Michel Petrucciani, Al Jarreau en vele anderen. Met een aantal muzikanten werkt hij langdurig samen, zoals Laura Fygi, Ilja Reijngoud en het Rosenberg Trio. Daarnaast geeft hij les aan het Conservatorium van Amsterdam en is hij de vaste drummer van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.


20.00 – 21.00 uur
Winnaar Sena Performers Gouden Slifje
Jens Meijer – Rotterdam / Trondheim Collective

Kika Sprangers altsaxofoon
Jesse Schilderink tenorsaxofoon
Philip Granly piano
Anders Hjemmen bas
Jens Meijer drums

Jens Meijer is een veelzijdige drummer en componist, studeerde aan Codarts Rotterdam met als docenten Mark Schilders, Joost Patocka en Hans van Oosterhout. Hij is gekend van zijn werk met Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Loek vd Berg quintet, Ezthetic en het Rotterdam-Trondheim collectief.
In de zomer van 2018 voegde hij zich bij het Codarts international ensemble. Met zijn eigen ensemble Jens Meijer group staat hij op op het punt door te breken. Geïnspireerd door Brian Blade, Kurt Rosenwinkel and Brad Mehldau speelt hij eigentijdse jazz geworteld in traditie.
Naast zijn eigen projecten speelt hij samen met onder andere Marshall Gilkes, Reinier Baas, Benjamin Herman, Stefan Lievestro, Ed Verhoeff, Dick de Graaf, Kika Sprangers en vele anderen.

 

 


21.45 – 23.00 uur
Bill Stewart, Larry Goldings & Peter Bernstein

Peter Bernstein gitaar
Larry Goldings hammond B3
Bill Stewart drums

Dit trio bestaande uit drie top jazzmuzikanten ook bekend als Larry Goldings Trio of Peter Bernstein Trio, speelt al ruim 25 jaar samen en bezet een unieke plek binnen de rijke historie van de klassieke orgeltrio’s. Het speelt subtiel, met een meer ingehouden benadering, maar ook avontuurlijk en tijdloos. Ze ontwikkelden zich verder dan de meer bop-georiënteerde souljazz van bijv. Jimmy Smith, Brother Jack McDuff en Shirley Scott en bouwden een reputatie op met muziek omschreven als “hard-swinging modernism and funky boogaloos, lush ballads and lounge-lizard blues”.

Larry Goldings werkt(e) samen met de ‘who is who’ van soul, pop en jazz: onder anderen Maceo Parker, Tracy Chapman, James Taylor, Jim Hall, Herbie Hancock, John Scofield en Charlie Haden, en is componist voor film en tv. Peter Bernstein is een van meest gerespecteerde jazzgitaristen van zijn generatie, en werkte met Sonny Rollins, Jim Hall, Joshua Redman en Brad Mehldau. Hij staat bekend om zijn melodieuze en polyritmisch complexe spel. Bill Stewart speelde met Joe Lovano, Dave Holland en Maceo Parker, en is vooral bekend door zijn langdurige samenwerking met John Scofield. Downbeat noemt ze “a killer organ trio” en volgens de New York Times is dit het beste orgeltrio van het afgelopen decennium.

“This trio is an unusual camaraderie of world-class players, three of the world’s best players in the current jazz scene…” Jazzstation

“It doesn’t get much better than this.” All About Jazz