Programma

 


15.30 – 16.30 uur
Joost Patocka –
Jazz for the Millions

Francien van Tuinen zang
Jesse van Ruller gitaar
Maarten Hogenhuis altsaxofoon
Phil Donkin bas
Joost Patocka drums

Drummer Joost Patocka is bepaald geen onbekende bij het Nederlands Jazz publiek. De afgelopen jaren was hij te zien en te horen in het trio van Benjamin Herman, met de zangers Ruben Hein, Rita Reys en Francien van Tuinen, met saxofonisten Piet Noordijk, Maarten Hogenhuis en Branford Marsalis en in de band met collega drummer Stefan Kruger, Krupa & The Genes.
Voor zijn nieuwe project vormt hij nu voor het eerst een band om zichzelf heen. Joost stapt uit de rol als begeleider en treedt naar voren als bandleider om met een, zoals hij dat zelf noemt, All Stars band de hort op gaan en de muziek die hem gevormd heeft verder uit te diepen. In dit programma loopt het repertoire van Monk en Mengelberg, via Mompou naar Miles, Mahler en Marsalis.

17.00 – 18.00 uur
Antoine Pierre & Mark Schilders

Antoine Pierre drums & electronica
Mark Schilders drums & electronica

Het werd tijdens zijn kindertijd al snel duidelijk dat Antoine Pierre de muzikale microbe te pakken had. Het begon met snuisteren in de platenkast van zijn ouders, trommelen op een eigenhandig gefabriceerd drumstel van wasmanden en toeteren op de sax van zijn vader. Op zijn twaalfde werden de wasmanden vervangen door een echt drumstel. Zijn constante zoektocht naar een nieuwe sound en ritmische paletten, leverde hem sinds 2009 vele prijzen op, waaronder de Toots Thielemans Jazz Award.
Drummer en componist Mark Schilders is een natuurtalent. Hij zat als vijfjarige al achter een drumkit en leerde op The New School for Jazz and Contemporary Music in New York van slagwerkgrootheden als Amir Ziv en Jim Black het stiel. Inmiddels is Schilders een van de meest gevraagde drummers in de (inter-) nationale jazz-sceneen maakt hij deel uit van gerenommeerde groepen als The New Rotterdam Jazz Orchestra, het Jeroen van Vliet’s Moon Trio en het Maarten Hogenhuis Trio.

19.00 – 20.00 uur
Sun Mi Hong Quartet

Young Woo Lee piano
Alistair Payne trompet
Nicolo Ricci tenorsaxofoon
Alessandro Fongaro bas
Sun Mi Hong drums

Geboren in het Zuid-Koreaanse Incheon begon Sun Mi Hong met drummen op 17 jarige leeftijd. Twee jaar later vertrekt ze naar de Howon University om vervolgens in Nederland verder te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam.
In korte tijd heeft ze zich ontwikkeld tot een van de meest enerverende jonge slagwerkers in de Europese jazz scene. In December 2017 verscheen haar debut album “First Page” met eigen werkmet veel dramatische en emotionele variatie. In 2018 won ze met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition, volgens de jury ‘omdat de groep op een emotionele, speelse en spirituele manier het meest organisch is’.

 

 

 


20.30 – 21.30 uur
Eric Ineke JazzXpress

Gidon Nunez Vaz trompet
Sjoerd Dijkhuizen tenorsaxofoon
Rob van Bavel piano
Marius Beets bas
Eric Ineke drums

Bandleider, solist, jazzdrummer: Eric Ineke is het allemaal, en hoe! Al sinds de jaren zestig speelt hij met de grootste musici; Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Al Cohn…
In 2012 schreef hij The Ultimate Sideman, een boek over al zijn muzikale samenwerkingen en ondertussen is Eric Ineke niet van het podium te slaan.
In 2006 richtte Eric Ineke de JazzXpress op, een kwintet in de beste hardboptraditie. Onder het motto ‘swinging hard’ vormen drie generaties jazzcats één explosieve line up. Inmiddels heeft de JazzXpress drie albums en optredens op vele internationale festivals op zijn naam staan. Daarmee is het kwintet de kroon op Eric Ineke’s indrukwekkende loopbaan en trekt hij hardbop de 21ste eeuw in.

22.00 – 23.00 uur
Jamie Peet & Niels Broos

Niels Broos keyboards & synthesizers
Jamie Peet drums

Improvisatie is drummer Jamie Peet (o.a. Dominic J. Marshall trio, Glerum Omnibus en Pete Philly) en toetsenist Niels Broos (o.a. The Kyteman Orchestra, Jameszoo)een van de interessantste aspecten van muziek. De twee bleven elkaar steeds tegenkomen, steeds weer in andere muzikale formaties. Tijdens soundchecks en na repetities ontstonden er jams tussen de twee, waarbij ze merkten dat ze elkaar heel snel aanvoelden.
Ze gingen de uitdaging aan om samen op te treden, zonder ook maar iets voor te bereiden. “Dat gaat af en toe faliekant mis, maar je komt ook op dingen die je anders nooit had kunnen bedenken,” aldus Peet. “Diezelfde fouten zijn soms weer aanleiding tot een compleet nieuw idee, dus in die zin bestáán fouten niet in improvisatie. Omdat wij als personen veranderen, zal de muziek ook onderhevig blijven aan constante nieuwe invloeden. Dat maakt het interessant en organisch voor ons.”

 

 

 

 

 

 

 


Tickets »