15.00 uur
Opening door Wilfried de Jong


15.30 – 16.30 uur
Jorge Rossy Vibes Trio

Jorge Rossy vibrafoon
Tom Warburton bas
Joost Patocka drums

De uit Barcelona afkomstige Jorge Rossy maakte furore met het trio van Brad Mehldau. In de jaren negentig veroverden ze met dit trio de wereld en namen talloze cd’s op. Het talent van multi-instrumentalist Jorge Rossy beperkt zich niet alleen tot drums; daarnaast speelt hij ook op onnavolgbare wijze trompet, piano en vibrafoon. In 2015 verscheen zijn debuutalbum als vibrafonist met saxofonist Mark Turner, gitarist Peter Bernstein, bassist Doug Weiss en de legendarische drummer Al Foster.

 


17.00 – 18.00 uur
John Engels Trio

Benjamin Herman altsaxofoon
Tobias Nijboer bas
John Engels drums

John Engels heeft zo’n beetje met alle grootheden uit de jazzgeschiedenis gespeeld; van Shirley Horn tot Ben Webster en van Theo Loevendie tot Boy Edgar. Eén van de vele hoogtepunten uit de 65-jarige(!) carrière van John Engels is waarschijnlijk wel het legendarische concert met Chet Baker in Tokyo in 1987.
Hij zal op Trommel 2018 worden vergezeld door saxofonist Benjamin Herman (volgens Esquire de stijlvolste man van Nederland) en bassist Tobias Nijboer, die met de groep Fuse de huisband vormt van het tv-programma Podium Witteman.

 


18.30 – 19.30 uur
Tim Hennekes

Gijs Idema gitaar
Mo van der Does altsaxofoon
Cas Jiskoot bas
Tim Hennekes drums

Tim Hennekes is dit jaar de winnaar van het Sena Performers Gouden Slifje. In het juryrapport wordt hij omschreven als een veelzijdig drummer met veel zeggingskracht en eigenheid in zijn spel. Zijn leergierige houding gecombineerd met zijn  nieuwsgierige aard belooft veel goeds voor de toekomst. Naast zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam is hij actief als drummer van het Nationaal Jazz Jeugd orkest en het alom geprezen Gijs Idema Trio.

 


20.00 – 21.00 uur
Dré Pallemaerts – ‘Seva’

Bo van der Werff baritonsaxofoon
Jozef Dumoulin piano
Clemens van der Feen bas
Dré Pallemaerts drums

Dré Pallemaerts komt uit een bijzonder muzikale familie waar  grootvader en oom ook drummer waren. Op die manier komt hij al op jonge leeftijd met het instrument in aanraking. In 1984 vertrekt Dré naar de Verenigde Staten om te gaan studeren bij Jeff Hamilton en vanaf dat moment raakt zijn carrière in een stroomversnelling. Namen als Dee Dee Bridgewater, Joe Lovano, Philip Catherine, Bert Joris, Art Farmer, Bob Brookmeyer, Tom Harrell en het roemruchte Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Quintet staan op zijn omvangrijke CV. Sinds 2003 is Dré als docent verbonden aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs.

 


21.30 – 22.30 uur
Jim Black Trio

Sebastian Gille tenorsaxofoon
Luca Aaron gitaar
Jim Black drums & samplers

Jim Black, geboren in 1967 in Seattle, wordt beschouwd als één van de meeste innovatieve hedendaagse drummers. Met drums, percussie en laptop creëert hij een steeds verschuivend klanklandschap waarbij hij laat zien dat een drummer verschillende rollen binnen een groep kan aannemen. Hij speelde met andere vernieuwers als Dave Douglas, Tim Berne, Ellery Eskelin en Uri Caine. Tevens is hij (co)-leider van de groepen Human Feel en Alasnoaxis, waarvoor hij ook composities levert.

 


Tickets »